ΚΟΣΜΟΣ
Like

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2016

December 8, 2016
317 Views
0 Comments
Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2016

Το περιοδικό TIME χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ “Πρόσωπο της Χρονιάς” 2016, μετά τη διάψευση όλων των προγνωστικών και τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

“Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή”, ήταν η αντίδραση του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των ακινήτων κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδιδόταν απευθείας.

Μια φωτογραφία του Ρεπουμπλικάνου δεσπόζει στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού και ο τίτλος είναι “Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

“Εδώ και 90 χρόνια, ανακηρύσσουμε το πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή, για το καλύτερο ή για το χειρότερο, στα γεγονότα της χρονιάς. Τι είναι λοιπόν φέτος, το καλύτερο ή το χειρότερο; Η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το πόσο βαθιά η χώρα διαφωνεί για την απάντηση”, υπογράμμισε η διευθύντρια του Τάιμ, η Νάνσι Γκιμπς.

“Επειδή υπενθύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία, ότι η αλήθεια έχει ισχύ ίση μόνο με την εμπιστοσύνη προς εκείνους που τη λένε, επειδή έδωσε φωνή σε ένα αφανές εκλογικό σώμα φέρνοντας στο προσκήνιο όσα το αγανακτούν και προβάλλοντας τους φόβους του, και επειδή διαμόρφωσε την πολιτική κουλτούρα του αύριο κατεδαφίζοντας εκείνη του χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2016”, πρόσθεσε.

“Καθ` όλη τη διάρκεια του δημόσιου βίου του Τραμπ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι διανοούμενοι τον απέρριπταν, τον χαρακτήριζαν άξεστο, ντελάλη, σόουμαν που έκανε πολλή φιγούρα κι είχε λίγη ουσία. Αλλά αυτό που οι επικριτές του ουδέποτε κατάλαβαν είναι πως η αποστροφή τους τον έκανε πιο δυνατό. Για χρόνια, τρεφόταν από την περιφρόνησή τους, τη χρησιμοποίησε για να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των λαϊκών εντύπων, για να συνδεθεί με τον απλό κόσμο”, εξήγησε το περιοδικό σε ένα πορτρέτο του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό περιοδικό ανακηρύσσει το “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το 1927. Τα προηγούμενα χρόνια αναδεικνύει πολύ συχνά προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής: η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν το “Πρόσωπο της Χρονιάς” 2015, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επελέγη το 2008 και το 2012, μετά τις εκλογικές του νίκες.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *