ΚΥΠΡΟΣ
Like

Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ: Ενώνουν Δυνάμεις και Επενδύουν σε Έρευνα και Τεχνολογία

December 8, 2016
603 Views
0 Comments
Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ: Ενώνουν Δυνάμεις και Επενδύουν σε Έρευνα και Τεχνολογία

Μνημόνιο Έρευνας & Τεχνολογίας αναμένεται να υπογράψουν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται, την Πέμπτη, στην Ιερουσαλήμ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφτασε χθες βράδυ στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σήμερα, Πέμπτη, προτού αρχίσει η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής αναμένεται πρώτα να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Πρωθυπουργού Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα διεξαχθούν επίσης τριμερείς υπουργικές συναντήσεις για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Έρευνας και Τεχνολογίας και ακολούθως να προβούν σε δηλώσεις.

Έπειτα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο το πρωί της Παρασκευής.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *