ΚΥΠΡΟΣ
Like

Σύλληψη τεσσάρων μετανάστων στην Πόλη Χρυσοχούς

December 7, 2016
296 Views
0 Comments
Σύλληψη τεσσάρων μετανάστων στην Πόλη Χρυσοχούς

Στη σύλληψη τριών απαγορευμένων μεταναστών 46, 39 και 37 ετών  και ενός μετανάστη υπόπτου ως διακινητή 20 ετών προχώρησε η Αστυνομία Πάφου . Τα τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν και κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας προκειμένου να διαφανούν οι συνθήκες άφιξης των 27 μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς αλλά και για σκοπούς εντοπισμού του διακινητή ή καπετάνιου ξεκίνησαν από νωρίς χθες το απόγευμα.

Κατά τη χθεσινή νύχτα σε ξενοδοχειακό κατάλυμα της  Πάφου διανυκτέρευσαν οι έξι γυναίκες και τα πέντε ανήλικα παιδιά ανάμεσα και στα οποία και δύο βρέφη ενώ για τους 16 άνδρες έγιναν διευθετήσεις και διανυκτέρευσαν στη Πόλη Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με το ιστορικό της άφιξης των μεταναστών ήταν 16:35 όταν ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Λατσιού χθες το σκάφος στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα μετανάστες,εκ τωνοποίων 16 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 ανήλικα παιδιά ανάμεσα τους και δύο βρέφη.

Το σκάφος απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια.

Για τους μετανάστες σήμερα γίνονται διευθετήσεις για την μεταφορά τους στο στο χώρο φιλοξενίας  Κοκκινοτριμιθιάς.

Η πληροφορία  για το σκάφος στο οποίο μετέβαιναν μετανάστες λήφθηκε λίγο πριν τις 14:00 χθες. Άμεσα τέθηκαν σε κινητοποίηση όλες οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ Άκατος της Λιμενικής “Ποσειδών” έσπευσε στο μέρος για την ρυμούλκηση του πλοιαρίου  στο λιμανάκι του Λατσιού.

Το πλοιάριο ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Λατσιού στις 16:35 και ακολούθησαν έρευνες στις αποσκευές των μεταναστών.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *